Przetwórnia ryb

Nasze produkty zostały docenione pierwszym miejscem i wieloma wyróżnieniami w konkursie: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”.

Kilka słów wstępu…

Przedstawiamy Państwu wspaniałą i zarazem unikalną ofertę Ryb w zalewie domowej. Ryby produkowane są metodą tradycyjną i oparte na lokalnych zasobach surowcowych.

Podany wyrób nie zawiera konserwantów i znajduje się pod stałą kontrolą weterynaryjną. Forma i sposób ich przygotowania sprawiają, że końcowy efekt kulinarny jest wyśmienity.

Zostało to docenione pierwszym miejscem i wieloma wyróżnieniami w konkursie: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”.

Nasze produkty

Poznaj jakość naszych produktów

Wszystkie nasze specjały są najświeższej jakości. Ryby pochodzą z lokalnych jezior a następnie są przygotowywane domowymi sposobami w sposób tradycyjny. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą!
Nasze produkty

Tak się zaczęło…

Przetwórnia ryb działa od 2007 roku i przetwarza ryby słodkowodne na potrzeby rynku krajowego, bazując na zasobach lokalnych jezior. Produkcja odbywa się całkowicie ręcznie poczynając od oczyszczenia ryb do wyrobu gotowego zapakowanego w słoiki.

To był ogromny wysiłek aby uruchomić przetwórnię. Uzyskano wszystkie pozwolenia i spełniono wysokie wymagania dla producentów w branży spożywczej choć przetwórnia jest niewielka. Początkowo przetwórnia ryb produkowała po kilkadziesiąt słoików dziennie badając przy tym rynek i potrzeby konsumentów. Obecnie produkuje nawet 800 słoików dziennie starając się sprostać popytowi, który nieustannie rośnie. Ryby z Głodowa zajmują poczytne miejsce w sklepach ze zdrową żywnością a konsumenci mają szeroki wachlarz do wyboru spośród 28 wyrobów.

Jedni rozkoszują się smakiem leszcza w zalewie domowej, inni okonia w zlewie domowej a jeszcze inni łechcą kubki smakowe sandaczem.

Mało doceniana płoć też znalazła się wśród wyrobów. Na III Międzynarodowych Targach Łódzkich NATURA FOOD w październiku 2010 roku., PŁOĆ NA KRÓLEWSKI STÓŁ otrzymała wyróżnienie.