Czym charakteryzują się nasze produkty?
Wyroby i ich niepowtarzalny smak jest oparty na recepturach lokalnych. Gospodynie domowe, żony rybaków, przekazywały je z pokolenia na pokolenie. Codziennym posiłkiem były ryby złowione w pobliskim jeziorze Śniardwy. Od 2007 roku Firma Handlowo Usługowa z Głodowa należy do sieci Europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego ,,Warmia Mazury Powiśle”.
W pełni wartościowe produkty
Receptura wyrobów jest tak dobrana i tak skomponowana iż nie zawiera konserwantów. Konserwuje ocet i sól oraz prawidłowo prowadzony proces technologiczny. Pozostałe składniki to warzywa również tak dobrane aby zadowolić podniebienia klientów. W zakładzie prowadzony jest stały wewnętrzny nadzór nad procesami produkcji oraz państwowych instytucji kontrolnych.
W trosce o zdrowie klientów wykonywane są badania wyrobów gotowych w akredytowanych laboratoriach. W procesie produkcji jedne ryby po oczyszczeniu są krojone w dzwonka, inne filetowane lub pozostające w tuszkach. To zależy od rodzaju ryby np.: ze względu na swoje nie duże rozmiary, sielawa pozostaje w tuszce.
Niektóre nasze wyroby…
Leszcz ze śliwką w zalewie domowej
masa netto: 670 g
Karaś w zalewie domowej
masa netto: 430 g
Sielawa w zalewie domowej
masa netto: 880 g
Leszcz w zalewie domowej
masa netto: 670 g
Węgorz na biało
masa netto: 290 g
Jesiotr w zalewie domowej
masa netto: 670 g